lunes, 22 de marzo de 2021

El Bosc i el Monestir de Poblet

El bosc i el monestir de poblet (Tarragona) ens ofereixen un paisatge divers on es produeix  la unió de la natura amb el patrimoni cultural. A continuació, podem veure un reportatge del monestir amb les diferents cambres i espais que es poden visitar i algunes vistes del bosc de poblet.

 MONESTIR DE POBLET 























Imatges del Monestir de Poblet: Autor: Javier Cañas Martín.

EL BOSC DE POBLET 













Imatges del Bosc de Poblet: Autor: Javier Cañas Martín.

El paisatge de Poblet és la prova de la unió de l'home i la natura, ja que el monestir es troba perfectament integrant en el paisatge, donant una vessant cultural a la natura. El bosc de Poblet té una gran importància mediambiental i al llarg de les diferents estacions ens ofereix diferents cromatismes, també l'entorn del monestir va variant el seu paisatge, ja que es troba envoltat de vinyes que canvien els seus colors amb el pas de les estacions. 

El bosc ofereix unes panoràmiques molt boniques del monestir i de tot el seu entorn, i podem entendre com el paisatge és una construcció del pas del temps i de l'acció de l'home i la natura. Quan contemplem un paisatge conservat i protegit, comprenem la importància de preservar aquest patrimoni  (cultural i mediambiental), ja que qualsevol intervenció que no respecte aquest paisatge pot suposar una greu alteració. 

El visitant, caminant les sendes de l'espai natural protegit, pot aprendre les tècniques de reforestació que es varen dur a terme, i que varen aconseguir l'actual bosc madur que podem recórrer i gaudir en l'actualitat. La reforestació també va deixar un patrimoni cultural, com per exemple la casa forestal de la pena i el seu jardí, integrants a la perfecció al bosc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario