miércoles, 7 de diciembre de 2022

Coves de gel, paisatge del fred



Imatges d'una cova de gel al PN de la Serra d'Espadà. 
Autor: Javier Cañas Martín.

Les coves de gel són una infraestructura que permetia als treballadors de la indústria del gel emmagatzemar el gel per a utilitzar-lo a l'estiu, la Serra d'Espadà era un lloc propici, ja que les nevades aculaven neu suficient. Ara, les nevades són molt puntuals, tot i que en certes condicions meteorològiques arriben a acumular prou neu, tal com es pot apreciar en el reportatge fotogràfic. 

LA NEU A LA SERRA D'ESPADÀ






















Imatges de nevades al PN de la Serra d'Espadà. 
Autor: Javier Cañas Martín.

La Serra d'Espadà (província de Castelló) presenta alçades de fins a 1100 metres d'altura, per tant, quan a l'hivern es donen les condicions  adients (fred en altura) es produeixen precipitacions en forma de neu, creant paisatges  i estampes nadalenques, que com hem vist en aquest reportatge donaven feina i utilitat a les infraestructures del gel, a les coves de gel, presents en diferents indrets de la serra, és una meravella que ara en els nostres dies podem gaudir de la seua història i d'un patrimoni etnogràfic i històric de primer nivell.

miércoles, 9 de noviembre de 2022

Nenúfares

















Imágenes de Nenúfares. Autor: Javier Cañas Martín. 

Los Nenúfares son unas plantas acuáticas, con una floración realmente hermosa, tal y como se comprueba en el reportaje fotográfico de este artículo. 

viernes, 7 de octubre de 2022

Gladiolo silvestre

Imagen: Gladiolo silvestre. Autor: Javier Cañas Martín.

El gladiolo silvestre, es una planta bulbosa que nos regala imágenes en el campo y en la naturaleza de gran belleza, tal y como se puede observar en el siguiente reportaje. Su preciosa floración se produce en la primavera. 







Imágenes de gladiolos silvestres. Autor: Javier Cañas Martín.